İkinci El Eşya ile Yeni Ev Döşemek

24.03.2023
İkinci El Eşya ile Yeni Ev Döşemek

İkinci el eşya ile yeni ev döşemek akıl karı mıdır? Adı üstünde yeni ev döşemek demek yeni ev eşyası demektir birçok kişi için. İkinci el eşya demek de oldukça eskimiş eşya demektir. Peki, yanılıyorsunuz desek, yeni ev döşemek için ikinci el eşya mağazaları inanılma fırsatlar sunuyor desek ne düşünürdünüz?

İkinci el eşya ile yeni ev döşemek artık eskisi gibi kullanılmış eski eşyalarla döşemek değildir. Evet, ikinci el eşya mağazalarında kullanılmış eşyalar satılmaktadır. Ancak bu kullanılmış eşyalar çoğu zaman sıfır kadar yepyeni, tertemiz, modern son modaya son teknolojiye uygun şekilde satıldığı gibi sıfır yani hiç kullanılmamış fabrika çıkış fiyatı ile ya da çok ünlü çok pahalı markaların yan ürünleri satışa sunulmaktadır. Dolayısı ile de alınacak her eşyanın hem son modaya uygun olması hem son teknoloji ürünü olması hem de zevkinize hitap etmesi dolayısı ile ikinci el eşya ile yeni ev döşemek hem karlı hem zevkli bir alış veriş olacaktır.

İkinci el eşya ile yeni ev döşemek isteyenler arasında yeni evlenecek olan çiftlerin de faydalanması düğün arifesinde oluşan yüklü masrafı çok daha fazla düşürecektir. Çok çeşitli alternatiflerle istenilen renge modele dekora zevke uygun ev dekorasyonu oluşturma fırsatını daha ekonomik koşullarda yapmak kadar huzur mutluluk kar getiren bir alış veriş söz konusu mudur? Yeni ev döşemek oldukça masraflı bir iştir. Sanırım bunu herkes tereddütsüz kabul eder değil mi? Bunun için çekilen çile yaratılmaya çalışılan bütçe, bütçenin kısıtlı kalması, bir yerlerden bir şeylerden arttırmaya çalışmak, ek işler, ek mesailer yapmak… Bu kadar zorluk zahmet sonucu güzel olunca tabii ki de çekilir.

İkinci el eşya ile yeni ev döşemek akla pek gemleten bir durumdur. Ancak aslında ilk akla gelen bir alternatif olması sabırla gezmek, bakmak, araştırmak, her parçayı, her şeyi özenle seçmek ve istenilen dekora uygun yepyeni tertemiz ikinci el eşya seçebilme imkanı bulmak varken daha zor olan borçlara kredilere boğulmak mantıklı mı sizce?

Tümü