İkinci El Klima

21.01.2022
İkinci El Klima

İkinci el klima almak sıfır klima almaktan çok daha karlı olabilmektedir. Dört mevsimi en derinden yaşayan ülkemizde sıcaklar da soğuklar da oldukça kesin olmaktadır. Bu nedenle de yaşam standartlarını yaşam kalitesini en yüksekte tutabilmek için de evin ya da iş ortamlarının ısısının da beli bir seviyede olması hem insan sağlığı açısından hem de enerji bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir.

İkinci el klima alımı da sıfır klimalara oranla çok daha uyguna alınabilmektedir. Ancak ikinci el klima alırken dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunmaktadır. Bunların en başında kaç yılında üretildiği ve ne zamandan beri kullanıldığıdır. Çoğu ikinci el klimaların da garantisi devam ediyor olabilmektedir. Bu nedenle de ikinci el klima için hem tamir geçmişine bakılmalı hem de bir sorunu olup olmadığı servis tarafından da kontrol edilmelidir. Tüm bunların yanında son teknoloji ürünü olması elektrik sarfiyatı bakımından da oldukça önemlidir. Çünkü elektrik tasarrufunu büyük oranda sağlayan son teknoloji ürünleri elektrik faturasının çok daha orta düzeyde gelmesine fayda sağlamaktadır.

İkinci el klima alımı satımı sırasında eski modellerin alınmaması her anlamda önemlidir. Eski model klimalar çok daha uygun olsa da fiyat olarak çok daha cazip görünse de astarı maalesef yüzünden pahalı tutabilmektedir. Çok eski modellerin bozulması ihtimaline karşı parça değişimi söz konusu olabileceği de varsayılırsa bu parçaların temin edilememesi ya da temin edilmesi oldukça pahalıya mal olması büyük maddi sıkıntılara neden olabilmektedir. Bunların hepsini bir kenara bıraktığımızda elektrik tasarrufunu düşündüğümüzde her ay ödeyeceğiniz faturanın gün gelip para vererek aldığınız klimayı çöpe atmanıza bile neden olabilecektir.

İkinci el klima alım satım için dikkat edilmesi gereken en önemli unsur bu işi hakkıyla yapan ikinci el firmalarından alış veriş yapmak en temel koşuldur. Bunun dışında son teknoloji modeli olması ve gerekli tüm şartlar için zaten hakkıyla işini yapan ikinci el mağazaları tarafından zaten yönlendirileceksiniz. İkinci el mağazaları günümüzün en sık başvurulan gezilen alış veriş mağazaları arasında yer almaktadır.

Tümü