Spot Eşyada Dikkat Edilmesi Gerekenler

03.09.2021
Spot Eşyada Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnsanlar bazı durumlardan dolayı spot eşya almak ve kullanmak zorundadırlar. Örneğin kimisi nostaljik tutkunu oldukları için eskiye takıntısı olanlar ya da maddi sıkıntılar çekenler spot eşyayı tercih ederler.

  • Alacağınız ürüne göre dikkat edilmesi gereken durumlar farklılık gösterilebilir. Gelin birlikte bazılarına bir göz atalım:
  • Alacağınız ürünü güvenli bir spotçudan ya da iyi bir internet sitesinden alarak kullanışlı olup olmadığını araştırıp gözlemleyerek almanız gerekir.
  • Sadece fiyatına takılmayın gerçekten ihtiyacınızı karşılayıp karşılayamayacağını düşündüğünüz bir ürünü almanız gerekir.
  • Bahsettiğimiz  detay konusunda özellikle elektronik cihazlarda daha çok dikkat etmemiz gerekir. Çünkü diğer eşyalara göre daha hassastırlar bu elektronik aletler. Küçük bir sıkıntısı olduğu takdirde hem çalışmayabilir hem de vücudumuza ya da  çevreye çalıştırmaya çalıştığımız takdirde zarar verebilir.
  • Alacağınız ürüne asla ve asla spotçuya nakliye ve taşıma ücreti ödemeyin çünkü taşıma ve nakliye ücretini satıcı halletmesi gerekir.
  • Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi kurulum gerektiren eşyalar alıyor iseniz kurulumunu ücret vermeden mutlaka ve mutlaka onların yapmasını talep ediniz. Ama satın aldığımız kişiye kurulumunu yaptırmayın çünkü bu çok sağlıklı olmamakla birlikte bozulmaya elverişlidir. Tekrar tekrar uğraşmamak için bilir bir kişiden kurulumu yapmasını istemeniz gerekmektedir.
  • Alacağınız spot eşyanın garantisinin olup olmadığını öğrenin, garantisi olan bir ürün daha sağlıklı olacaktır bunu unutmayın. Eğer satıcı ürünün garantisinin olduğunu söylüyor ise satıcıdan yazılı bir belge isteyin.
  • Alacağınız ürünün markasına, kalitesine gibi özelliklerine bakarak tercih ediniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi alacağınız ürünün ucuzuna takılmayın çünkü ucuz aldığınız bir ürün daha kısa bir sürede bozularak kullanılmayacak dereceye gelebilir ve tadilat yaptırmak ya da aynı üründen tekrar almanız gerekebilir. Bu yüzden bütçenizi biraz daha zorlayarak iyi bir ikinci el ürünü almak daha sağlıklı olacaktır… her yerde ikinci el ürün satan yerler bulmak mümkündür. Önemli olan güvenilir, dayanıklı bir şekilde ihtiyacımız olan ürünü alabilmektir.

Ayrıca spot eşya alırken sadece ekonomik olarak kar sağlamış olmayız çevre açısından da doğaya katkı sağladığımızı unutmamalıyız.

Tümü